sobota 8. listopadu 2014

Na cestě

Tak větší část cesty už je za námi, naštěstí J A protože v Singapuru prostě nebyl čas (a to i přesto, že jsme tam měli 14 hodinový přestup), píšu naše první zážitky přímo na palubě letadla. Do Aucklandu zbývá ještě asi 6 hodin, jsme někde nad Západní Austrálií… Nicméně až bude tenhle příspěvek na blogu, už budeme v Aucklandu J

První let z Prahy do Frankfurtu utekl šíleně rychle, to bylo ještě s ČSA, dostali jsme „snack“ (taková bábovička v hodnotě tak 3 Kč), Filip si dal poslední český pivko a pak už jsme čekali něco přes tři hodinky na let do Singapuru. Ani se nám nechtělo někde procházet – tím, jak jsme vstávali ještě pomalu v noci, tak jsme už byli pěkně mrtví.

Vzhledem k velikosti letadla boarding ve Frankfurtu začínal už hodinu před odletem, takže to uteklo rychle. Tiše jsme záviděli cestujícím u přepážky „business class“, a ještě víc těm u „suits“ ;) Ten airbus je šílený kolos, a to i vevnitř. Místa jsme už měli pár měsíců vybraná a ještě se navíc ukázalo, že vedle mě nikdo sedět nebude, takže super J Dostali jsme příjemně horký ručník na osvěžení, deku, polštář a taštičku s ponožkami a kartáčkem. A taky menu. Shodli jsme se, že celkem dává smysl, že Singapore Airlines jsou pravidelně vyhlašovány nejlepšími aerolinkami na světě. Myslím, že naše dojmy nejlépe vystihnou následující citáty J

„No to ale nemůžeme stihnout všechno za těch 12 hodin letu!“ (zdrcující pohled… J) – poté, co jsme viděli nabídku filmů, seriálů, televizí, her, koncertů atd., dokonce se po cestě můžete i naučit třeba mandarínsky.




















„To tady tu letenku jenom propiju“ – Filipova hláška poté, co si prohlédl nabídku alkoholických nápojů :)

No, co vám budu povídat, po pár hodinách je skutečně jedno, jaká je nabídka filmů nebo alkoholu, protože jediné, co zrovna chcete, je spát. U mě se to pravidelně střídalo – hodina filmu, usnutí, procházka na záchod, a tak zase dokola. Bylo to fakt nekonečné. Servis byl ale super – jídlo vynikající (na výběr ze tří variant, ale u mě se to třeba bohužel sešlo tak, že jsem měla k večeři i snídani nudle, jednou s kuřecím, podruhé s hovězím – zajímavá snídaně), pití i něco malého k snědku bylo k dispozici neustále. Ale všechno jednou (naštěstí) uteče.

Po vystoupení z letadla jsme si nepřáli nic jiného než SPÁT. Do Singapuru jsme přiletěli cca v půlnoci českého času, v Singapuru bylo 7 ráno. Během cesty na transit hotel jsme si stihli objednat okružní jízdu Singapurem na odpoledne, a taky vyzvednout vouchery k nákupům na letišti (benefit Sing. Air. – každý cestující dostane voucher v hodnotě cca 700 Kč). Těch 6 hodin, které jsme mohli strávit v posteli v hotelu, jsme spali doslova jako zabití. Celkem nám to pomohlo, a tak jsme mohli v 16 hod vyrazit na cca dvě hodiny trvající okružní jízdu (další z benefitů Sing. Air.). Město se nám strašně líbilo – spousta věcí k vidění, čisto, bezpečno, vizuálně celkem dost podobné Dubaji. Pár fotek přidávám níže. Takže už se těšíme, až ho prozkoumáme na cestě zpět detailněji.

Na letiště jsme se vrátili okolo 18 hod a ve 20 hod už byl boarding na let do Aucklandu, takže času fakt moc nebylo. Stihli jsme se podívat do Butterfly garden, ale protože začalo pršet, motýli byli schovaní. A protože jsme museli ještě utratit vouchery, necháváme ostatní taháky Changi Airport na příště.

No, a to je prozatím vše. Teď už se těšíme, co nás čeká v Aucklandu. Snad brzy zvládneme časový posun a budeme schopní normálně fungovat, protože nás hned čekají obíhačky ohledně výměny peněz, koupě auta, a další zařizování.



Tak si na to připíjíme já Baileys a Filip koňakem Rémy Martin a jsme zvědaví, co přinesou další dny :)










letiště Changi



Žádné komentáře:

Okomentovat